vis moet zwemmen – Aan de kade!

21 jan

KRACHTIGE VISSOEP VAN DUURZAAM GEVANGEN SCHELVIS

ingrediënten:

moot (diepgevroren) schelvis van duurzame vangst; (blik) kokosmelk; 2 eetlepels tomatenpuree (niet uit blik); wat wakame of kombu; duim prei; 1 sjalot; staart pastinaak; schijf gemberwortel; scheut tamari; citroenblad; harisa naar smaak.

bereiding:

Moot vis in de kokosmelk en tomatenpuree langzaam aan de kook brengen. Ondertussen het zeewier en citroenblad, de tamari, harisa en de geraspte gember, samen met de in ringen gesneden prei, plakken pastinaak en sjalot toevoegen. Kort koken (maximaal 5 minuten) en serveren met een glas niet te zware rode wijn (bij voorbeeld de Portugese Periquita).vissoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: