pasteitjes à la Kade

24 apr

Voor de Miniworkshop Marathonbreien bakte een van de deelnemers overheerlijke Senegalese vispasteitjes. Haar recept nam ik als basis voor de hartige happen die de eerstvolgende workshop op het menu zullen staan.

IMG_9881Pastei à la kade

benodigdheden voor het deeg:

2 pakken Bretonse pannenkoekmix; een ei; een eetlepel (olijf)olie; 150 ml koud water

benodigdheden voor de vulling:

300 gr mager (bio)gehakt; verse knoflook; sjalotje; stukje prei, stuk geraspte wortel; handvol gewassen rozijnen; verse peterselie; scheut tamari; zout & peper

bereiding deeg:

Zie recept deelnemer! (foto hierboven)

bereiding vulling:

Bak het gehakt rul en roerbak daarna groenten en rozijnen mee. Tamari, peper & zout en fijngesneden peterselie toevoegen. Met deksel op de pan nog even laten na-garen.

bereiding pasteitjes:

Zie recept deelnemer! (foto hierboven)

bakken:

Zie recept deelnemer! (foto hierboven) Vervang eventueel de zonnebloemolie door daarvoor geschikte olijfolie.

Tip: serveer ze warm en met een pittige saus!

IMG_9796

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: