vooral blijven oefenen

10 nov

IMG_0106Ook het examen Laden&Lossen bleek naast een kennistoets, toch vooral en test in standvastigheid te zijn: hoe sterk sta jij nou eigenlijk in je aspirant schippersschoenen? Tijdens de examens Reglementen 1 en Kennis vaarwater was ik van sommige vergezochte antwoordmogelijkheden nog wel eens hardop in de lach geschoten – echt, dat was ook vast de bedoeling van de bedenkers van die creatieve compilaties van complicaties bij het bevaren van hoofd-, neven- en Rijksvaarwegen. Maar tijdens deze laatste toets kreeg ik het na een vraag of 10 eerlijk  gezegd best benauwd. Wat wilden die multiplechoicevraag bedenkers nou toch precies van me? Mijn stabiliteitsinzicht tijdens laden en lossen testen, of mijn koelbloedige onverschrokkenheid?

Een van de vragen die ik fout had kon ik grappig genoeg later die dag meteen al in de praktijk oefenen. Op Europort – een, wat zeg ik: dé beurs voor maritieme technologie – stond namelijk een graafkraansimulator waarmee bezoekers virtueel zand in een beunschip mochten laden. Je zat er een beetje te kijk, dus veel gegadigden meldden zich niet voor deze hypermoderne havenattractie. En wie zich dan toch door een bevallige assistente (of door de prijs: een megahorloge, dat is dus ook heel goed mogelijk) liet verleiden was, hoe kan het ook haast anders, van het (vanuit mijn standpunt en dat van de assistente gezien dan) andere geslacht. Mannen waren sowieso in de meerderheid – ook dat laat zich op een dergelijk evenement natuurlijk raden. Pfffff. Had ik nu maar iemand met me meegenomen. Dan had ik me vast niet zo gemakkelijk laten ontmoedigen – dit is niet voor mij weggelegd – en minder snel weer buiten hebben gestaan.IMG_0104foto: vader van een standhouder en echtgenoot dame links, voor mij rechts 🙂

Als 7 vragen fout beantwoorden voldoende is om te slagen, en een 6 doorgaans voor een voldoende staat, had ik voor Laden&Lossen dus mooi een dikke 8.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: