rabarber clafoutis à l’improviste

24 Mei

nodig:

2 eieren, snufje zout, 50-75 gram (riet)suiker, 75 gram roomboter, 125 gram amandelmeel, half theelepeltje bakpoeder, pond rabarberstelen, bakpapier en lage bakvorm

bereiding:

Kook de schoongemaakte en in stukken gesneden rabarber in maximaal 5 minuutjes gaar. Laat goed uitlekken. Mix eieren met suiker en zout schuimig, voeg gesmolten boter beetje bij beetje toe. Amandelmeel met bakpoeder in één keer erdoor roeren en nog even kort mixen. Verdeel met een grote vork de gare rabarber niet te egaal door het beslag. Lepel alles in met bakpapier beklede lage bakvorm. In voorverwarmde oven op 180 graden 20-25 minuten bakken tot goudbruin. Goed laten afkoelen als je er mooie plakken van wilt kunnen snijden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: