Handschrift

14 mrt

Dat de markante buur waar ik was uitgenodigd op de thee me een ontkennend antwoord voorschotelde bevreemde me, maar welwillend nam ik het voor waar van haar aan. De pasteltekening in een hoek van de kamer had onmiskenbaar het handschrift van een kennelijk gemeenschappelijke kennis, maar allah. Pas nadat het één en ander over haar levenspartner op tafel kwam viel alles op z’n plek. Daarna wilde ik het liefst zo snel mogelijk weg. Ik wist te veel. Veel meer dan me lief was in ieder geval en ongetwijfeld meer dan zijzelf. Hoewel: waarom probeerde ze in vredesnaam de herkomst van die prent te verbloemen? Veemd. Maar vooral erg ongemakkelijk. 

De lieverd bleef daarna toch steeds toenadering zoeken en na elk niet goed meer te ontkomen bezoekje was ik doodmoe. Want natuurlijk ging het dan behalve over de kinderen ook over hun vaders, onze mannen. Over hun kwetsende capriolen en hoe we daar mee dachten te dealen. Maar nooit meer over die pastel, of hoe ze er aan kwam.

Ons contact stopte uiteindelijk vanzelf. En als ik haar op straat nog wel eens tegenkwam leek zij zich wel onzichtbaar te willen maken. Ook dat bevreemde me. Tegelijkertijd kwam het me ook niet slecht uit. Mijn hobby is het niet om iemands kostbare roze wolk bij het grofvuil te zetten.

Sinds kort staat hier een interactief doosje  buiten met dingen die een nieuw thuis zoeken. Een ooit cadeau gekregen, nooit zo heel erg mooi gevonden siervoorwerp is al snel met iemand mee naar huis gegaan. Stilletjes denk ik dat dit uit een goed hart gekomen aardigheidje werd geadopteerd door de buur die ik vaak per ongeluk met háár voornaam groet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: