Vergeten taart

18 nov

IMG_5460Tarte Tartin (omgekeerde appeltaart)

met appelmoes en gedroogde vijgen

benodigdheden:

5 plakken (diepvries) bladerdeeg; wat kokosmeel; handje rietsuiker; kluit roomboter; 3 goudrenetten; 3 gedroogde vijgen; versgeraspte citroenschil; lage ovenschaal; 50-erjaren gasoven

bereiding:

Zet de oven aan (220*c). Smelt de suiker goudbruin en vermeng met de boter. Giet deze karamelstroop in een lage schaal en verdeel er kwartstukken geschilde appel over. Vul de gaten met schijfjes vijg. Bestrooi met citroenrasp. Dek af met het tot één lap uitgerolde (kokosmeel voorkomt vastplakken op werkblad) bladerdeeg. Druk de randen wat naar binnen. Bak 20 minuten voor een traditioneel resultaat. Vergeet de tijd voor deze appelmoes variant.

Probeer een half uurtje te laten afkoelen alvorens omgekeerd te presenteren.

IMG_5462

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: